23 Ocak 2010 Cumartesi

clickbank nedir

Affiliate Marketing sisteminin vazgeçilmez bir parçası olan Clickbank sayesinde bende dahil milyonlarca insan oldukça iyi paralar kazanmaktadır. Özetle Clickbank, kurmuş olduğu web sitesi üzerinden sanal ürün (örnek;bilgisayar programları, e-kitaplar, site üyelileri) satışı yapmak isteyen affiliate marketerların satışını yapmak istedikleri ürünleri seçtikleri yerdir.
Clickbank uzunca bir süredir Türkiye’den yeni üyelik kabul etmiyordu. Şu son dönemde politikalarında değişiklik yaptılar ve şu anda sorunsuz bir şekilde üye olabiliniyor. Özellikle, profesyonel affiliate marketerlar bu büyük bir fırsattan sonuna kadar yararlanmaktadır.
Buradan seçerek satışını yapmak istediğiniz ürünün satışını istediğiniz dilde yapabilirsiniz. Ancak benim tavsiyem satışları İngilizce bir web sitesi kurarak yapmanızdır. Bir çok arkadaşım İngilizce bilmemesine rağmen, daha geniş bir kitleye hitap etmek için çevirmenler ve elektronik sözlükler sayesinde wealth programlar ile hazırlamış oldukları profesyonel affiliate marketing sitelerindeki ürünleri İngilizce olarak tanıtmaktadırlar. Burada wealth programlar size zaten hazır bir İngilizce affiliate marketing sitesi sunmaktadırlar. Size düşen sadece gerekli boşlukları doldumaktır. O yüzden bu Clickbank’ı kesinlikle profesyonel bir wealth programı ile kullanmanızdır. (Wealth Programları ile ilgili ayrıntılı raporu okumak için tıklayın.)
Satış ortaklığı, son dönemlerde sıklıkla karşımıza çıkan bir yöntem. Aynı ürünün pek çok farklı bir çok sitede de aynı anda satıldığına denk gelmişsinizdir. Bu sisteme göre, satışı yapılan ürünün sahibiyle bir sözleşme yaparsınız. Clickbank‘a üye olamakla birlikte bu sözleşmeleri yapmış sayılırsınız. Bu sözleşmeye göre de sizin siteniz üzerinde doğrudan veya dolaylı yoldan o ürünlerin satışı gerçekleştirilir. Eğer kullanıcılar siteniz üzerinden alışveriş yaparlarsa siz de ürün sahibinden belirli yüzdelerde bir pay alırsınız. Bu pay Clickbank‘ta %50 civarında gezmektedir. Bazı ürünlerde %75′e kadar çıkmaktadır.
Yaptığınız sözleşme eğer doğrudan satışı içeriyorsa, size web sitenize eklemek üzere bir kod parçası verilir. Dolaylı yollarda ise genellikle bir metin veya reklam banner şeklinde sayfanıza ekleyeceğiniz bir materyal verilir. Bunlara tıklayıp üzerinden giderek ilgili siteden alışveriş yapılırsa siz de payınızı alırsınız.
Genelde Clickbank reklamları google reklam yayında veya değişik yahoo msn gibi tıklama ağlarında çokça karşımıza çıkıyorlar.
Neden Clickbank’ı tercih etmeliyiz?
Onbinlerce satışa hazır dijital ürün
Güvenilir sponsor (100.000+ satış ortağı var)
Risksiz yüksek kazanç
Clickbank ile gerçekleştirdiğiniz satışlarda ödeme almama gibi bir durum söz konusu değildir. Yani bir sabah uyandığınız google’dan banlandığınızı görmek gibi bir kabusunuz olmaz.
Reklam Verenler Sistem nasıl işliyor?Sisteme üye olduktan sonra, satış için Clickbank marketplace (Clickbank pazaryerinde) kendinize uygun dijitla ürünleri (ebook, üyelik vb.) ararsınız.
Reklam Verenler için Kazanç Adımları1) Clickbank’a ücretsiz olarak üye olursunuz. (Buradan Clickbank‘a ücretsiz üye olmak için buraya tıklayın)2) Clickbank kullanıcı adınızın yer aldığı satış ortaklığı linklerini, sitenizde, google veya yahoo gibi çeşitli reklam ağlarında yayınlarsınız.3) Yaptığınız satışlar anında hesabınıza geçer.4) Ödemeniz adresinize çek ile (minumum ödeme 10$ dolar) her ay gönderilir.
Ürünlerini Dijital Ortamda Satmak İsteyenler İçin Sistem Nasıl İşliyor?Clickbank‘a üye olduktan sonra dijital ürününüzü (ebook, software vb.) veya hizmetinizi (aylık site üyelik vb.) Clickbank’a kayıt edersiniz. Onay alındıktan sonra ürününüz clickbanka ait pazar yerinde reklam verenlere (ürün pazarlayıcılarına) erişilebilir hale gelir.
Ürünlerini Dijital Ortamda Satmak İsteyenler İçin Kazanç Adımları1) Clickbank‘a ücretsiz olarak üye olursunuz. (Buradan Clickbank‘a ücretsiz üye olmak için buraya tıklayın)2) Ürünlerinizi Clickbank pazar yerine eklersiniz.3) Yapılan satışlar anında hesabınıza geçer. (Satıcılrın komisyonu ödendikten sonra)4) Ödemeniz adresinize çek ile (minumum ödeme 10$ dolar) gönderilir.
ClickBank ile ayda binlerce dolar kazanabilmek için Wealth Programlar‘ı incelemenizi tavsiye ediyorum.Bu linkten yerli clickbankı en iyi anlatan wealth programlarından birini inceleyebilirsiniz.

http://www.xticaret.com/xticaret/?12_93

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Comments system

Disqus Shortname